[google710c1a7e96dfd887.html]

Blog SiManis

Walau Tak Cantik Tapi Manis

5 TIPS NAK RAMBUT CEPAT PANJANG

 

 

Inginkan rambut sihat dan cepat panjang? Sini ada 5 TIPS NAK RAMBUT CEPAT PANJANG… Meh baca…

1. Sekiranya rambut kamu rosak atau hujungnya bercabang, segeralah merapikan bahagian yang bercabang itu dengan memotongnya kerana ini merupakan langkah awal.

2. Jangan bersyampu setiap hari. Syampu boleh mengurangkan minyak semula jadi yang dihasilkan oleh rambut dan ia sangat berguna untuk zat rambut. Sekiranya kamu tidak selesa kerana rambut mudah berbau, gunakan sedikit perapi agar rambut kembali wangi.

3. Gunakan produk-produk penataan rambut sesedikit mungkin. Misalnya gel, volumizer, serum, semburan rambut dan sebagainya. Penggunaan produk yang terlalu kerap boleh membuatkan rambut keras sehingga kamu terpaksa memerlukan syampu untuk membersihkannya.
4. Minimumkan penggunaan peralatan yang panas seperti pengering rambut, pengeriting rambut dan pelurus rambut.
5. Gunakan sikat rambut untuk mengurut kulit kepala setiap malam. Lakukan gerakan memutar ke seluruh kulit kepala sekitar 15 minit. Setelah itu, sikat rambut kamu secara perlahan dari pangkal rambut sehingga ke hujung. Cara ini akan menyebarkan minyak semula jadi pada pangkal rambut ke seluruh rambut hingga ke hujungnya
p/s ¬†: ¬†Kalau rambut tak panjang juga, pakai rambut palsu je senang okkk…
Love!

~SiManis~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Category: petua
 • remyhazza says:

  teknik nak lambat pertumbuhan rambut ade tak ?????? keje opis mana leh rambut panjang kan…… he3
  kalau lambat , takyah pi salon selalu….he3

  May 22, 2012 at 8:31 am
 • siti nur nabila bt tajudin says:

  bby sya ni bru 11mth…da la rmbut nya ssh nk tmbuh.. tp bla dah pjg skit.. adalah bdak kck yg bru nk blajar gunting rmbut.. pi gnting hbs rmbut ank sya…aduiii marah x kra sya… da la nk dkt rya dah… x pasal2 botak kpala ank sya 2..ada petua x utk di kongsi bg cpt tmbuh rmbut??

  July 26, 2012 at 10:32 am

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge