[google710c1a7e96dfd887.html]

Blog SiManis

Walau Tak Cantik Tapi Manis

CIRI CIRI ORANG KUAT CEMBURU

 

 

Cemburu boleh membawa kepada pergaduhan. Bagi insan-insan yang berkasih-sayang, perasaan cemburu terhadap pasangan adalah perkara normal. Namun, jika perasaan cemburu terlampau atau lebih dikenali sebagai cemburu buta boleh meretakkan hubungan dan seterusnya membawa kepada perpisahan. Berikut adalah CIRI CIRI ORANG KUAT CEMBURU

1. Duduk di rumah sahaja

Duduk di rumah sahaja menyebabkan mereka ini tidak terdedah kepada persekitaran dan pengaruh luar. Ini boleh menyebabkan fikiran mereka selalu memikirkan perkara-perkara yang tak elok tentang pasangan. Adegan di televisyen juga boleh menimbulkan rasa cemburu terhadap pasangan.

2. Terlalu mudah menuduh pasangan tak jujur dan curang

Walaupun hanya melihat dan mendengar hal-hal yang kecil, mereka mudah menuduh pasangan berlaku curang dan tak jujur. Tuduhan yang tak bernas ini akan menyebabkan pasangan berasa tak selesa dan tertekan dan boleh menyebabkan pasangan melakukan perkara yang dituduh untuk membuktikan bahawa tuduhan anda adalah benar.

3. Mangsa penceraian

Orang yang pernah mengalami sejarah hitam dalam hidup seperti ibu bapa bercerai atau pernah ditinggalkan oleh pasangan, akan menyebabkan diri berasa terancam dan  bimbang peristiwa yang sama akan berlaku padanya dan berulang kembali.

Sifat kuat cemburu perlu diatasi kerana ini akan merosakkan hubungan yang sedia ada. Cemburu tandanya sayang, tapi kalau cemburu buta, sayang melayang!

 

Love!

~SiManis~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Category: informasi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge